El curs de pedra seca inicia amb èxit de participació les sessions pràctiques
Els assistents al primer curs de pedra seca realitzat a Andorra ja van poder posar en pràctica en el segon dia de curs, que va tenir lloc el passat divendres 7 de juny, els coneixements teòrics assolits durant la primera jornada de la formació. Es va tractar de la pràctica teòrica inicial del curs, on la cinquantena d’assistents a aquesta formació van poder introduir-se en la restauració d’un mur de pedra seca i en l’organització de l’obra. El marger i artesà de la pedra seca, Roger Solé, va ser l’encarregat de guiar als participants en aquest vessant més pràctic del curs, que s’allargarà fins a finals de mes.
Durant aquest primer mòdul (a realitzar durant el mes de juny), els participants reconstruiran un mur, en crearan un de nou, i aprendran i es familiaritzaran amb les eines i els millors mecanismes per fer una bona tasca emmarcada dins d’aquesta tècnica. Es tracta d’introduir-se en la construcció de murs de contenció, tanques i estudiar tècniques particulars, com l’obtenció de la matèria primera. També aprendran tècniques de sanejament de murs, criteris a seguir per pujar parets i faran les primeres passes en la restauració d’una feixa. El segon mòdul, sota el títol “Construir una cabana de falsa cúpula i una volta de mig punt”, està previst per al pròxim octubre > Veure el calendari
Aquesta nova formació està tenint una molt bona acollida i hi participen professionals de diferents àmbits, com constructors, arquitectes, guies de muntanya, paisatgistes o, fins i tot, personal de manteniment. Entre els objectius del curs, que la restauració d’arquitectures fetes amb pedra seca pugui fer-se a través d’artesans titulats o amb experiència contrastada.