Dia Mundial de les zones humides a Cal Pal
Amb motiu del Dia Mundial de les zones humides, que se celebra el 2 de febrer, Cal Pal de la Cortinada acollirà el pròxim dilluns 4 de febrer a les 19 hores la projecció de dos documentals. El primer d’ells es titula ‘Calotriton-El clima, l’aigua i l’amfibi’, de Marc Mossoll i Edgar Madrenys, i exposa els perills de l’escalfament global centrant-se en la fauna i flora dels Pirineus i concretament en el Calotriton, un petit amfibi exclusiu del Pirineu que va prosperar en els medis aquàtics d’alta muntanya.
El canvi climàtic també centrarà bona part del segon documental que es presenta: ‘Lagos y hielo en los Pirineos’, cinta de l’Instituto Geológico y Minero d’Espanya, que compta amb la participació de l’Institut d’Estudis Andorrans. Els seus responsables volen mostrar la vulnerabilitat dels ecosistemes de muntanya al canvi climàtic i la necessitat que hi ha de conèixer les dinàmiques d’aquests ecosistemes (a més a més dels seus processos biològics i geològics) per poder preveure els impactes del canvi climàtic a les muntanyes.
Organitzat pel Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, conjuntament amb Espai Univers Bomosa, l’acte comptarà amb la presència de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calbó, i el president de Bomosa, Turi Mora. A la col·laboració de Cal Pal s’hi suma també la participació de Pirenalia.
Des d’Andorra Sostenible es vol destacar la importància de les zones humides en territoris com el nostre. A Andorra hi ha inventariades quasi 1.800 molleres, que representen gairebé un 15% del territori, situant-se el principat al tercer nivell mundial amb més territori de molleres proporcionalment.
Recordem que l’entrada per assistir a la projecció d’aquests dos documentals és gratuïta amb aforament limitat. És necessària la confirmació d’assistència, que es pot fer directament a protocol del Govern d’Andorra, al correu electrònic protocol@govern.ad. Us hi esperem.