1

Les millors fotografies de pedra seca

Més de 240 fotografies han participat en el concurs L’art de la pedra seca a Andorra, que va organitzar Patrimoni Cultural d’Andorra amb motiu de la Setmana de la Pedra Seca, celebrada del 23 al 29 de novembre del 2020. Avui, coincidint amb el Dia Internacional de les Muntanyes, s’han donat a conèixer els guanyadors.

L’activitat va despertar força interès i el jurat, format per dos professionals de la fotografia i una representant de Cal Pal -entitat impulsora del programa Primera Pedra-, n’ha destacat les fotografies que posen en valor les construccions en pedra seca que formen part del nostre paisatge.

Camins empedrats, parets de pedra seca, construccions en zones ben elevades i altres envaïdes per la natura… 5 exemples del ric patrimoni en construccions de pedra seca que existeix a Andorra i a la resta de Països Catalans.

Els guanyadors

1r premi: @yiyovolpi

1

2n premi: @alexlaraphoto

2

3r premi: @nightsidewanderer

3

4r premi: @gpb_architecture

4

5è premi: @boreal.coffee

5

Des de les xarxes de Patrimoni Cultural d’Andorra també es va organitzar un joc de preguntes per animar a la comunitat a conèixer diversos aspectes relacionats amb la tècnica de la pedra seca

Cal Pal, impulsora del projecte Primera Pedra, també va poder organitzar la sortida guiada de La Cortinada a Sornàs (Ordino) que ofereix durant els mesos d’estiu per descobrir exemples de pedra seca a Andorra. Les places es van exhaurir ràpidament.

L’objectiu de la Setmana de la Pedra Seca, en la qual Andorra ha tingut un paper destacat, s’ha centrat a reivindicar el patrimoni de la pedra seca i la seva tècnica constructiva, així com posar en valor, no només aquest ric patrimoni, sinó també l’important teixit d’entitats, col·lectius i persones voluntàries en què se sustenta el coneixement, divulgació i el manteniment de la pedra seca als Països Catalans. La Setmana ha tingut també molt ressò a nivell internacional i moltes de les accions fetes, adaptades a nous formats a causa de la pandèmia, es poden consultar i recuperar aquí:  https://www.collaboraxpaisatge.cat